Baby op arm van moeder die wacht bij Almadina Pharmacie, Zaria (Nigeria) april 11, 2006

Dinsdag 11-4-2006: Almadina, TB- en Lepra kliniek en dan naar Jos.

Onze ochtend zat goed vol. John was gevraagd zowel foto’s te maken van Almadina als van de NTBLTC, het TB en lepraziekenhuis en trainings centrum in Zaria. Almadina is de kliniek met pharmacie in Zaria van de Co-Foundation, waar zowel de wat rijkere mensen worden behandeld tegen betaling en de armeren gratis. Bart wil graag foto’s hiervan hebben voor de website. Dus kregen we een rondleiding (dat ging snel het is maar klein) en werden de foto’s gemaakt. Bij het NTBLTC kregen we, ondanks dat we niet helemaal verwacht kwamen toch een uitgebreide rondleiding met veel uitleg, erg interessant.

Hier worden lepra en TB-patienten zowel klinisch als poliklinisch behandeld en wordt met name bij leprapatienten ook gewerkt aan revalidatie. John was gevraagd foto’s te maken voor de Nederlandse leprastichting. John heeft die dag dus goed gewerkt en is erg tevreden, hij heeft veel kunnen fotograferen en ook nog van goede kwaliteit. Een aantal van deze foto’s kunnen jullie zien.