Tennisplayers Co-Foundation. Kaduna (Nigeria) 6 april 2006.

Donderdag 6 april

Vanochtend ben ik weer samen met Emmy sportief gaan doen, ofwel zweten en spierpijn kweken. Daarna naar de school van Bartje en Tommy voor een assembly, waar de jongens met hun klas een toneelstukje opvoerden. Tom had John gevraagd of hij een filmpje wilde maken. Dat vonden ook de klasgenootjes wel erg leuk, je zelf zien op een filmpje. Als we thuis zijn wil Tom het resultaat ook meteen zien op de computer.

Samen met Amy moesten we eerst drie taximotors regelen. Na een stevige onderhandeling konden we naar de tennisclub van de Co-Foundation gegaan. Daar moesten nog een paar foto’s gemaakt worden. Eerst nog even geld wisselen. Amy wist wel een mannetje die dat kon regelen. Innocent (of hij het ook is weten we niet) woont ietwat afgelegen in de slums. Nadat we hem hebben opgehaald kunnen we onze euro’s tegen een zeer gunstige koers wisselen bij een wisselbank. Na het fotograferen van de jongens op de tennisclub brengt Sunday (de manager van het hostel waar die jongens verblijven) ons naar een restaurantje waar we rustig iets kunnen drinken. Amy gaat er weer van door en wij besluiten nog even naar het internetcafe te gaan. Helaas hebben ze daar geen Word die onze tekstbestanden kan lezen en zijn we genoodzaakt alleen foto’s te uploaden. Hopelijk kunnen we dat later corrigeren. We gaan terug naar de tennisclub waar Sunday ons al tegemoet komt. We rijden met hun in de jeep naar de hostel van de Co-Foundation. Na een korte rondleiding door Sunday (Manager Co-Foundation, dus een andere als daarnet) gaan we aan tafel met de aspirant tennissers om te genieten van een echte Nigeriaanse maaltijd. Later rijden we weer met Aliyu (die Emmy voor ons geregeld had) huiswaarts.