In the lobby of Rockview hotel a pressconference is held while the man in the foreground plays with his cellphone. Abuja (Nigeria) 3 april 2006.

Hotel Abuja

We zijn in Abuja, Nigeria!

Ondanks de strubbelingen op Schiphol waar bleek dat ons e-ticket niet betaald was. Althans volgens de KLM. Zou de reis hier in Amsterdam eindigen? Maar na wat bellen van de KLM-medewerkster bleek het een misverstand en konden we alsnog als gepland vertrekken.

De vliegreis ging prima, keurig op tijd kwamen we 6 uur later in Abuja. Zonder problemen konden we de indrukwekkend en streng uitziende doune in Nigeria passeren.

Die gasten leken wel weggelopen uit de filmset van een of andere oorlogsfilm die zich afspeelt in een bananenrepubliek. Het tegendeel bleek waar en hun vriendelijkheid veraste ons. Zonder problemen konden we door lopen en nu waren we echt in Nigeria.

Daar werden we tot onze verbazing opgewacht door Bart, die eigenlijk in Ghana had moeten zijn. Zijn vliegtuig was echter gecancelled, dus hij kwam ons ophalen. Hij vertrekt nu een dag later voor Ghana. Samen met hem en Sunday, de manager van de cofoundation, zijn we in een chique (Sheraton) hotel wat gaan eten en drinken (wij hielden het bij drinken, veel honger hadden we niet meer). Rond een uur of elf zijn we naar ons hotel vertrokken. Een poepchique hotel, Rockview Hotel, mooie kamer met bad en airco en wel een heel erg hard bed. Daar zijn we nu.

John heeft al een opdracht voor morgen om Candy in kleding van de sponsor te fotograferen. Morgen worden we door Sunday opgehaald en gaan we naar Kaduna, waar Emmy ons op wacht.