Struisvogel vervoer

Alweer een nieuwe auto en nu richting de wildernis

Half vijf vanmorgen spring ik het bed uit van schrik. Ons auto alarm gaat weer af. Snel kijken of het niet toch een inbreker is. Maar nee hoor, de auto heeft weer kuren. Overal in het Hotel hoor ik gestommel en de lichten gaan aan. Gelukkig kan ik vanuit het raam op afstand de auto op “unlock” zetten. Ik lig nog niet goed en wel in bed, begint hij weer te toeteren. Als je de autodeuren niet open doet binnen 30 sec gaan de deuren weer op slot en gaat het alarm weer aan. Nog een keer op unlock drukken en vervolgens begint hij weer. Na twee keer kort achterelkaar lijkt het erop dat hij ophoudt met iedereen in de wijde omtrek wakker te maken. Ronduit gênant. ‘Morgens hoor ik de gasten allemaal klagen en de vrouw van het hotel zegt dan:” Ja het is die grijze auto daar in die hoek”. Nog gênanter :-( Na het ontbijt meteen weer bellen met de vriendelijke mensen van Europcar:

“Ja hoor we regelen meteen een andere auto. Over een uurtje is hij bij u”. Inderdaad kregen we een andere auto maar wel twee en half uur later. Nu weer een witte, maar dan een Toyota Yaris. Ach ja, als het maar rijdt en genoeg ruimte heeft voor onze koffers. We hebben besloten van de Garden Route af te gaan ( we hebben genoeg van de geijkte toeristische route) en via Port Elizabeth door te rijden naar Addo National Elephant park. Het regent de hele dag en af en toe komen we in bergen door hele dik mist (of zijn het wolken) te rijden. In het park waar we te laat waren voor die dag om een toer te doen, hebben we meteen een reservering gedaan voor een “Safari” tochtje morgen om negen uur. Terug naar het plaatsje Addo voor ons onderkomen bij ValleyView. Gelegen in een prachtig natuurgebied dat eerder doet denken aan Kenia. Het pension doet zeer avontuurlijk aan. Hier zitten we in de echte wildenis!