Cape L'Agulhas

Atlantische oceaan ontmoet Indische oceaan

Indische oceaan

Atlantische oceaan

Vanuit Hermanus vertokken we na een lekker ontbijtje richting Cape L’Agulhas via Gansbaai.

Na Gansbaai vervolgden we een stuk autoweg die op een gegeven ogenblik overging in een onverharde weg. Kilometers lang over de grindweg waarbij je slechts af en toe een tegenligger tegenkomt in een 4×4 of Landrover. Nu begrepen we waarom veel zuid-Afrikanen in die ASO-bakken rijden. Cape L’Agulhas is het meest zuidelijke puntje van Afrika.

Hier ontmoet de Atlantische oceaan de Indische oceaan. Dus de foto met de zee aan de linker kant is de Indische oceaan kant en de andere de Atlantische oceaan.

Na een korte lunch in de lichttoren (ik nam voor de verandering maar eens een erwtensoep, prima te doen bij dit weer) ging de reis verder naar Swellendam. Niet veel te beleven daar, maar volgens onze reisgidsen was het gereformeerd kerkje absoluut de moeite waard om te fotograferen, dus hebben we dat maar gedaan ;-)