Een echte braai

Heidi organiseert een braai (BBQ). Het is zondag en de ideale dag voor veel Zuid-Afrikanen om samen in het bos te Braaien. Dit gebeurt hier veel. Ze nemen alles zelf mee behalve de BBQ zelf. Die liggen al in het Table Mountain park te wachten op gebruikers. Er wordt natuurlijk veel vlees gebruikt zoals dat in Nederland ook gebeurt, maar het “Pottie”, een stoofpot op drie pootjes, is nieuw voor ons. Hier wordt lamsvlees met groenten en kruiden samen gekookt tot een heerlijk potje. Het is er gezellig in dit bos. Veel mensen kennen elkaar en gaan even bij elkaar op bezoek, drinken en praten wat bij. Braai gaat dus niet alleen over eten, maar is een echt sociaal gebeuren. Een leuke en geslaagde middag. In de avond komt Heidi en haar vriendin Nathalie ons ophalen voor een avondje stappen in Longstreet in het centrum.