Zicht onderweg, Zuid-Afrika 12 jan 2008

Een nieuwe auto en dan de "Garden Route"

Aangezien we een nieuwe band moeten hebben besluiten we door te rijden naar Outshoorn omdat in Prins Albert zoiets niet te krijgen is. Onderweg leest Anne-Marie de voorwaarden door van Europcar, waar we de auto van gehuurd hebben. Hier in staat dat we zelf geen reparaties mogen doen en hun moeten bellen. De uiterst vriendelijke mensen in van Europcar verwijzen ons door naar het dichtbijgelegen Rental point van hun. Van daaruit komt na een uurtje wachten een nieuwe auto voor rijden (wij dachten dat we alleen een nieuwe band nodig hadden, maar zij vonden het nodig de hele auto te vervangen.. Dit keer een grijze Toyota Corolla.

Na het overladen van onze spullen kan de reis verder richting de westkust, de Garden Route. Maar helaas, dit langs de kust gelegen gebied, ziet er voor ons eerder uit als de Ardennen in België. Wel mooi, maar voor ons niet zo bijzonder. Daarbij regent het en is de lucht donker, bewolkt en grijs. Hoe Nederlands kun je het krijgen. Onderweg een paar stops om foto’s te maken en snel weer verder. We hebben wat problemen met de auto.

Het alarm gaat iedere keer af als we de auto gesloten hebben :-( We denken er verder niet bij na omdat we er van uit gaat dat het aan ons ligt (verkeerd op de knopjes drukken of zo iets).

Na het vinden van onderdak in een hotel in het plaatsje Knysna gaan we eten aan het Waterfront. Een soort van luxe shopping mall. Maar de restaurants langs het water met het licht van de in de zeebaai gelegen boten geven een romantische sfeer. In het restaurant waar we eten krijgen we de meest heerlijke eend met sinaasappel/brandy-saus voorgeschoteld die wordt weggespoeld met een fles lekkere witte wijn.