Even bijpraten

Lieve mensen,

ja we hebben even niets van ons laten horen. We hadden niet de mogelijkheid of tijd om het internet op te gaan. Maar we leven nog ondanks ons olifanten avontuur. Ik kreeg inderdaad even de zenuwen toen John de auto schuin op de weg dicht bij ma olifant zette omdat hij zo mooiere foto’s kon maken. Olifanten leven in groepen, waarbij het oudste vrouwtje de leiding heeft (zeer geemancipeerd die olifanten). Daarbij beschermen ze hun jongen. En juist in deze groep was een erg jong jong. Het oudste vrouwtje, een ongelooflijk grote olifant stond dan ook zeer dreigend te kijken. Zo van: wat moet dat bij mijn groep en jongen in de buurt? Daarbij waren we omringd door olifanten, voor ons liep een deel van de groep, maar achter ons ook. Maar behalve spannend ook een geweldige ervaring.

De verdere spanning van platte banden en autoalarmen die af gaan in het midden van de nacht heeft John al uitgebreid geschreven. Nog steeds als ik een autoalarm af hoor gaan krijg ik de zenuwen. In het hotel vol ouderen was men niet erg blij met ons. Haha, gelukkig zullen we daar niet meer terug komen.

Verder merken jullie het al: John is diegene die trouw de weblog bij houdt. Als hij dat doet plan ik de route voor de volgende dag. Per dag kijken we waar we naar toe gaan. Het is nu woensdag, we zijn op dit moment nog in Graaff-Reinett, ook wel de parel van de Karoo, genoemd. Als je naar de huizen kijkt dan waan je je soms in Nederland, de kaaps-nederlandse architectuur zie je hier overal. Als het hier vandaag wat warmer wordt gaan we vertrekken richting Kaapstad. Op het warmst van de dag is de auto met airco de beste plek om te vertoeven. In deze regio kan het 45 graden worden. Dan ben je blij met de airco. We hopen vandaag een heel stuk te rijden, meer dan 400km door verlaten droge vlaktes, heuvels etc. tot Matjiesfontein. Als we het halen, anders overnachten we ergens onderweg. Er is hier altijd wel een “guesthouse” te vinden. Op de meest verlaten plaatsen, waar je het niet verwacht is er wel een. Ondanks alle verhalen is het ons duidelijk geworden: je hoeft echt niet vooraf te boeken. Er was tot nu toe altijd plaats. Het is zo ook veel leuker, we kunnen onze route aanpassen wanneer we willen, en dat hebben we ook al regelmatig gedaan, vaak op advies van de mensen hier, die ons tips gaven met mooie routes die niet altijd in de reisgidsen staan.
groetjes am