Moeder en kinderen steken overstromende rivier over in Nieu-Bethesda, Zuid-Afrika 15 jan 2008

Het afgelegen Nieu-Bethesda

Het afgelegen plaatsje Nieu-Bethesda werd ons door meerdere mensen aangeraden. Dus pasten we weer onze plannen aan en gingen we dit dorpje bezoeken. Het ligt in de bergen vlak bij Graaf-Reinette, totaal afgelegen, zoals veel van de plaatsen hier soms wel 100 km of meer van elkaar verwijderd zijn.

Beide wegen ernaartoe zijn zandwegen. Dus veel keuze hebben we niet. 25 km zandweg (stenen zijn er niet uitgehaald en de kuilen ook niet) door een prachtig natuurgebied met veel steile hellingen en afdalingen. Zigzaggend over de weg. De kapotte band van een paar dagen terug zat nog goed in mijn geheugen dus deed ik het rustig aan. Nieu-Bethesda is vooral bekend vanwege een klein museum: The Owl House. Verder is het plaatsje prachtig maar heel klein. Het ligt in een dal en door de regen van afgelopen dagen (iets wat ze hier al 6 jaar niet meer hadden meegemaakt) overstroomde de rivier de lage brug in het dorp. De mensen waren er erg vriendelijk en behulpzaam. Na een kort bezoek aan het Owl House en een Fosielen museum. gingen we weer langs de andere pass het dorp uit.

Dus weer 25 km onverharde weg. Nu richting Graaf-Reinette. Hier overnachten we in een klein appartementje voor maar 38 Euro ;-)