Kaapstad centrum, Slavelodge en Roderick Sauls

Als je Kaapstad centrum bezoekt vergeet je helemaal dat je in Afrika bent. Rijkdom in de vorm van dikke vette SUV auto’s, hoge flatgebouwen, luxe hotels, rijke toeristen en backpacker-hostils en internet cafe’s die allemaal doen vergeten dat het grootste deel van de bevolking in armoede leeft in de townships. Het was vandaag een relaxte dag die begon met een bezoek aan Tafelberg. We zouden met de kabelbaan naar boven gaan maar vanwege de keiharde wind werden alle ritjes naar boven afgelast. Eigenlijk waren we daar ook wel blij om want met zo’n harde wind zou het boven op die berg toch niet te harden zijn geweest. Onze beslissing om met de auto verder de berg op te rijden en zo aan de andere kant te komen liep ook in het water omdat de weg gesloten was. Dus besloten we terug te gaan naar het centrum en hier de Slavelodge te bezoeken. Na een late lunch zijn we naar het backpacker-internetcafe gegaan om deze weblog bij te werken, onze email te checken en te beantwoorden. Op onze rit terug nog even snel de was ophalen bij de laundry zodat we, voor onze rondreis langs de oostkust die morgen begint, weer schone kleren hebben. Terug bij de ouders van Heidi werden we uitgenodigd om met hun mee te eten. Aangezien wij nog wel wat goede wijn over hadden werd ook dat weer een geslaagd avondje.
ps. De vader van Heidi die zelf erg bescheiden doet over zijn werk is een behoorlijk bekende Zuid-Afrikannse kunstenaar. Google maar eens op Roderick Sauls.