Toyota Corolla

Links rijden met een stuur aan de rechterkant

Na drie dagen rijden met een Toyota Corolla, die volgens Engelse traditie het stuur aan de rechterkant heeft vanwege het feit dat er hier links wordt gereden, moet ik zeggen dat het me tot nog toe wel aardig afgaat. Anne-Marie trouwens ook. Maar aangezien Anne-Marie de betere kaartlezer is ben ik de chauffeur en is Anne-Marie de navigator.

Het is in het begin wel vreemd om een bocht naar rechts, wijd te moeten nemen en met links te moeten schakelen. Overigens schakelt dat hetzelfde als bij ons maar dan is de eerste versnelling van je af i.p.v. naar je toe. De richting-aanwijzer zit ook aan de andere kant (Rechts i.p.v links), waardoor het af en toe voorkomt dat je richting wil aangeven en in plaats daarvan je de ruit schoon maakt;-)

Maar niet om op te scheppen (nou ja, eigenlijk wel) gaat het me nu heel goed af. Ik ben bang dat ik straks, als we weer terug zijn, weer moet wennen aan rechts rijden met een stuur aan de goede kant :-)