Rotsen aan het strand van Kleinmond, Zuid-Afrika 9 jan 2008

Meer pinguins, mooie stranden en bosbrand

De rondreis langs de westkust is begonnen. Na een kort afscheid met de vader van Heidi vertrokken we richting onze eindbestemming van de dag, Hermanus. Eerst een korte stop bij een van de vele stranden die je onderweg tegenkomt. Het plaatsje heet notabene ook nog Strand.

Bij de volgende bestemming, Betty’s Bay, zien we de rook van een bosbrand al over de bergtoppen heen komen als we de plaats naderen. Eenmaal aangekomen bleek dat het toch wel een serieuze brand was. Maar dit kon ons niet weerhouden een bezoek te brengen aan de pinguin kolonie die daar op de rotsen vertoefd. Helaas mochten we hier niet dichtbij komen ;-(Onze eindbestemming Hermanus is een klein gezellig badplaatsje waar we al vrij snel een hotel kunnen vinden. Superdeluxe met alles erop en eraan. Heerlijk Zuid-Afrikaans gegeten bij “Annie se kombuis” en nog een paar flinke cocktails erachteraan in de Cubana Club.