Tocht naar Worcester, Zuid-Afrika 17 jan 2008

Van Matjiesfontein terug naar de wijnstreek rond Kaapstad

Na het ontbijt in Matjiesfontein lopen we nog even naar het spoorweg museum in het station en verkennen het terrein nog even verder om te zien of we niks hadden gemist. En weer de auto in om verder te reizen naar Ceres.

Hier gaan we lunchen in het “Tolhuis”. Dit ligt al weer buiten het plaatsje halverwege de berg. De eigenaresse is erg enthousiast over haar zelfgemaakte chutney’s en jams waarvan we er meteen maar een paar meenemen. Eerst bezoeken we een wijngaard bij Paarl en vervolgens nog de zeer bekende Nederburg wijgaard. Natuurlijk nemen we genoeg wijn mee. Onze vorige voorraad raakt al aardig op :-)

Het leek ons wel leuk om de overigens prachtige Baineskloof, een pas door de bergen, te nemen om misschien nog wat mooie foto’s te maken. Maar het licht was nog te vlak (de zon stond nog te hoog, waardoor je geen schaduwen ziet) en dus reden we er maar snel doorheen. Wel een mooie route. Maar eerlijk gezegd zijn bijna alle routes tot nog toe mooi geweest. Uiteindelijk belanden we weer in een guesthouse in Worcester.