Johnny Stardust tijdens de finale van Popsport in de 013 in Tilburg, 27-4-2008

Johnny Stardust wint Popsport 2008

Afgelopen zondag won de band Johnny Stardust uit Oosterhout het Popsport project. Samen met 5 andere bands, Poppy field, As Enemies Arise, Soullab, Slightly Dazed en Public Radio, speelden zij in de finale van dit lange coachingstraject dat al in oktober vorig jaar startte.

Het project richt zich op de muzikale ontwikkeling van de deelnemers; gedurende het project worden de deelnemers in staat gesteld om samen met een producer te werken aan songmateriaal, het opdoen van studio-ervaring en het opnemen van muziekstukken. De deelnemers volgen lessen en workshops om hun muzikale capaciteiten te ontwikkelen en zichzelf hiermee muzikaal te ontplooien. Sociale aspecten zoals het samenspelen en het naar elkaar luisteren vormen belangrijke onderdelen in het educatieve ontwikkelingstraject. Aansprekende muzikale voorbeelden (denk aan acts als BEEF!, Heideroosjes, After Forever) worden ingezet om de confrontatie met de praktijk zo realistisch mogelijk te maken en tips te krijgen van hun idolen. Muziek vormt tevens een laagdrempelig startpunt voor een bredere culturele ontwikkeling bij de doelgroep.

Mijn missie was het maken van promofoto’s voor deze bands. Dit om er voor te zorgen dat de bands goede persfoto’s tot hun beschikking kregen.