Chinese lantaarnpaal in Chinatown, San Francisco, 24-11-2008.

Chinatown en in stijl naar huis

Alvorens we maandag middag vertrokken moesten we eerst nog een extra koffer kopen. Dit zouden we doen in Chinatown. Want daar hadden we goedkope koffers gezien. Het probleem was dat al die goedkope koffers slecht twee wieltjes hadden en wij moesten er een hebben met 4 wieltjes. Die zijn namelijk erg handig. Vooral als je zijdelijngs tussen paaltjes door moet en meer dan één koffer moet meeslepen.

Volgens mij zijn alle kofferverkopers in Chinatown nu in rep en roer want bij iedere winkel vroegen om “Suitcase with 4 wheels, much easier!”. Maar na een tijdje zoeken hadden we dan toch een (Roze) aardig koffer gekocht om alle boeken, die Anne-Marie gekocht en gekregen had, weer mee te nemen. We mochten ieder twee koffers van 23 kilo meenemen. Terug bij het hotel vroegen we aan de receptie voor een airportshutle om ons naar het vliegveld te brengen (Lopen met 3 koffers en handbagage door het stadscentrum leek ons geen prettige bezigheid).

Toen we weer beneden kwamen stond er een grote zwarte Amerikaanse Lincoln met chauffeur in een strak pak ons op te wachten. Dat was nog eens het land “met stijl” verlaten. ‘s Middags om half vier vertrok ons vliegtuig vanuit San Francisco en we arriveerden op dinsdag om kwart voor 11 ‘s morgens op Schiphol.