Gay demonstratie bij het stadhuis van San Francisco. De demonstratie is gericht tegen het "Prop 8" voorstel om huwelijken tussen homo's te verbieden. San Francisco 16-11-2008.

Gay demonstratie op weg naar gay wijk

Vanmorgen zijn we vroeg op gestaan. Om 9 uur zaten we aan het ontbijt in een typisch Amerikaans breakfast restaurant. Als je binnenkomt krijg je meteen een kop koffie voorgezet door de serveerster achter de bar waaraan je plaats neemt. Als je koffie op is wordt hij meteen bijgevuld. Precies zoals in de films:-)

Het plan was om de Castro wijk (de homobuurt) te bezoeken nadat we Mission wijk (de hippie en latino wijk) hadden gezien. Maar onderweg daarheen kwamen we erg veel mensen met spanborden over Gay rechten tegen die richting “City hall” (Stadshuis) liepen. Hey dat is interessant, toch maar even volgen. En ja hoor, vandaag was een grote demonstratie tegen een rechts voorstel van de Christenen in Californië om homo-huwelijken te verbieden (iets wat hier al wel is toegestaan). Zeer interessant om te zien en met de mensen te praten.

Het blijkt dat nog niet duidelijk is wat er gebeurd met de homohuwelijken die al wel zijn gesloten. Waarschijnlijk blijven die wel gewoon geldig. Heel raar, sommigen homo’s zijn dan getrouwd, anderen wordt dit recht onthouden. Maar een interessante kennismaking met de Amerikaanse politieke situatie. Het gaat niet alleen over financiën! Na dit spektakel liepen we verder naar de wijk Mission. Dit is vooral bekend als de hippie-wijk. Maar eigenlijk is het een Latino buurt met hier en daar een enkele loslopende hippie;-)

Nadat we in een Ierse pub hadden bijgetankt om uitdroging te voorkomen, ja het was vandaag nog warmer dan gisteren, liepen we verder naar de wijk Castro, de homo buurt, die vanmorgen waarschijnlijk was leeggelopen om te demonstreren. Hier hadden demonstranten zelfs een kruispunt bezet. Zelfs een paar uur later nadat we in een kroeg bier hadden gedronken en in een Italiaans restaurant hadden gedineerd, was het kruispunt nog bezet.

Toch nog last hebbende van het tijdsverschil waren we beiden alweer vroeg moe. Terug naar het hotel, maar dan wel met de tram. We hadden we wel weer genoeg gelopen voor vandaag.