Golden Gate BridgeGolden Gate Bridge, San Francisco, 16-11-2008

Golden Gate Bridge en de Baai

Vandaag gingen we naar de North Beach en de Fishermans Warf. Eindelijk zouden we een blik kunnen werpen op de Golden Gate Bridge.

Maar eerst moesten we daarnaartoe. Dit deden we met de Cable Cards (Tram) die langs de steile wegen omhoog klimmen. Wat een uitzicht! Vooral als je dan bovenaan bent gekomen en de tram weer naar beneden gaat richting Fishermans Warf. Recht voor je Alcatraz, rechts de Bay Bridge en links de Golden Gate Bridge.

Na een fikse wandeling langs de, overigens erg toeristische, Fishermans Warf besloten we een boottocht naar Alcatraz te nemen. Maar helaas waren we daarvoor te laat:-( Na twee uur geen tochtjes meer en de nachttour was al vol geboekt. Ach ja, dan maar een andere keer. Na een flinke klimwandeling langs een paar fikse steile hellingen kwamen we bij Coit tower. Daar eenmaal met de lift naar boven kregen we een fenomenaal panorama te zien van de hele Bay Area en een deel van de stad.

Van daaruit gingen we richting North Beach. Dit stadsdeel word vooral door de Italianen gerund. Dus veel Italiaanse restaurants waarvan we er eentje uitzochten om te eten. Via China Town waar we de weg al wisten weer terug naar het Hotel om bij te komen en uit te buiken.