Het verkeer op de Golden Gate Bridge in San Francisco, vanaf het Noorden gezien, 17-11-2008

Nogmaals Golden Gate, hele hoge bomen en Berkeley

Na het ontbijt bij onze favoriete “David’s” gingen we een auto huren. Vandaag waren we van plan de Golden Gate brug over te rijden en dan via Berkeley en de Bay Bridge terug te komen. Meteen nadat we de Golden Gate brug over waren, zijn we gestopt op de eerste beste parkeerplaats om een paar foto’s te nemen van deze wel erg indrukwekkende brug. Daarna door naar Sausalito om wat te drinken en door te reizen naar Muir Wood. In dit bos staan de hele hoge en dikke kaarsrechte Redwood trees.

Indrukwekkend om te zien. Daar staan bomen tussen die ouder zijn dan 1100 jaar! Wij dachten daar aan te komen, auto parkeren, boompje kijken, Ooooh zeggen, instappen en wegwezen. Maar helaas moesten we er wel voor wandelen. En alsof dat niet genoeg was namen we ook nog met onze stomme kop een hike-tour van 4,4 km, berg op en berg af. Wel heel mooi maar een beetje veel van het goede:-)

Nu zouden we doorrijden tot Berkeley en onderweg wat eten dan weer terug naar San Francisco gaan. Berkeley stond voor morgen gepland. Maar de reis ging veel sneller dan gedacht en dus belanden we in Berkeley om een late lunch te nuttigen in een studenten-cafe vlak bij de universiteit campus. Ook hier de boel eens verkend, de Universiteit campus op gelopen om een kijkje te nemen om vervolgens weer een cafe in het centrum te eindigen. Daar hebben we een degelijke Amerikaanse hamburger gegeten. Terug naar de auto en via de Bay Bridge twee keer nog wel (Verkeerde afslag :-( ) weer terug naar San Francisco. Aangezien we morgen de auto ook nog hebben moeten we dus ook nog plannen wat we daarmee gaan doen. Want ja, Berkeley: afgevinkt:-)

ps. bedankt allemaal voor de leuke reacties! Blijf vooral reageren.