Kerk in de wolken. Gezien vanaf Twin Peaks in San Francisco, 18-11-2008.

Twin Peaks, Kmart en San Jose

Vandaag starten we met een bezoekje aan het hoogste punt in San Francisco, Twin Peaks genaamd. ondanks dat het nog lekker zonnig is zien we boven op de berg de dikke bewolking al aan land komen. Golden Gate bridge is zelfs helemaal niet meer te zien. Maar toch maar even een paar foto’s maken van dit prachtige overzicht van de stad. Nu gingen we verder naar Kmart supermarkt in San Mateo. Dit plaatsje ligt ten zuiden van San Francisco en dat kwam goed uit voor de verder geplande tocht. Ik wilde graag eens een Kmart bezoeken omdat ik dat ken van Amerikaanse TV.

Wij hadden verwacht dat dit een echte superstore zou zijn maar dat viel toch tegen. Een beetje zoals de Macro en dan eigenlijk nog kleiner ook. Maar ja, zo leer je de dingen in Amerika wel kennen. Nu ging de trip verder langs Google headquarter, naar San Jose. Dit ligt ten zuiden van van de Bay-area en heeft ondanks de 900.000 bewoners toch maar een heel klein stadscentrum. Een paar musea een historisch kerkje en een buurtje met oude historische woningen, maar dat was gesloten:-). Wel waren de voorbereidingen voor de kerstmarkt al in volle gang.

Wit zand in plaats voor sneeuw en een heuse ijsbaan onder de palmen bij een temperatuur van 21 graden. Het weer was hier dus nog wel lekker maar toen we later in de middag weer terug keerden in San Francisco viel de temperatuur daar behoorlijk tegen. Maar ja, we mogen niet klagen. Het weer is hier nooit zo goed in november als dat wij nu gehad hebben.