Bert Stern and Marilyn Monroe fooling around on a photo shoot

Het Uur van de Wolf: De vrouwen van Bert Stern

Documentaire: Liefdevol en kwetsbaar portret van een man die alles leek te hebben, maar het ook allemaal weer kwijtraakte.

De Amerikaanse fotograaf Bert Stern stond aan de wieg van de conceptuele reclamefotografie met zijn serie voor Smirnoff en werd beroemd met zijn sensuele portretten van onder andere Marilyn Monroe. Ook de foto van Lolita met de hartjesbril voor Stanley Kubricks film is van zijn hand.

Hij aanbad vrouwen en verhief ze met zijn foto’s tot iconische proporties, maar in zijn persoonlijke leven wist hij nauwelijks raad met ze. Wat begint als een conventioneel portret van een beroemde fotograaf, ontpopt zich gaandeweg tot een speels spiegelspel tussen de 82-jarige mentor en zijn veertig jaar jongere muze, de regisseur van de documentaire en voormalig model Shannah Laumeister.

  • Titel: Het Uur van de Wolf: De vrouwen van Bert Stern
  • Zender: Nederland 2
  • Datum: 3 september 2013
  • Uitzendtijd: 23:00 – 00:30 uur