Eddy de Jongh

Het Uur van de Wolf: Foto Eddy – Negatieven van mijn vader

Documentaire Fotograaf Eddy de Jongh, beroemd om zijn ‘koppen’ in Vrij Nederland, leidde een turbulent leven. Hij ontkwam op het nippertje aan de jodenvervolging, zijn ouders en de rest van zijn familie werden in de oorlog vermoord. Na de bevrijding volgde een avontuurlijk leven met vijf huwelijken en veel drank.

Maar Eddy de Jongh was vooral een veelzijdig en succesvol fotograaf die een indrukwekkend oeuvre heeft achtergelaten. Via zijn foto’s kijkt zijn zoon David zijn complexe vader en naar het tijdsbeeld dat hij schetste van een veranderend Nederland tussen de jaren vijftig en tachtig: een wereld vol humor, vertedering en schoonheid.

  • Titel: Het Uur van de Wolf: Foto Eddy – Negatieven van mijn vader
  • Zender: Nederland 2
  • Datum: 10 december 2013
  • Uitzendtijd: 23:00 – 00:30 uur