Annie Leibovitz

Annie Leibovitz: Life Through a Lens

Annie Leibovitz is een van de meest gevierde portretfotografen van Amerika. Ze is bijna net zo beroemd als de mensen die zij heeft gefotografeerd. Ze weet haar onderwerpen – van Demi Moore en Nicole Kidman tot de regering van George W Bush – met een vaak theatrale of provocerende verbeelding vast te leggen. Sinds het begin van de jaren ’80 siert haar werk regelmatig de cover van bladen als Rolling Stone, Vanity Fair en de New Yorker.

Deze documentaire volgt de carrière van meer dan 30 jaar van Annie Leibovitz, beschouwt de invloed van haar relatie met partner Susan Sontag, en toont gesprekken met Graydon Carter, Rosanne Cash, Hillary Rodham Clinton, Whoopi Goldberg, Mick Jagger, Yoko Ono en Arnold Schwarzenegger.

  • Datum: Do 8 december 2016
  • Tijd: 20:30 tot 21:20
  • Zender: NPO Cultura